Protestuesja me stoike ne histori nderron jete!

No comments
28picciotto-obit-master675US-WHITE HOUSE-PROTEST-PICCIOTTOConcepcion Picciotto, gruaja qe qendron pas “protestes me te gjate politike ne historine e Amerikane”, ka nderruar jete. Per 30 vjet, ajo ndenji si roje paqeje ne Lafayette Park, prane Shtepise se Bardhe, duke protestuar per shtimin e armeve berthamore. Emigrantja spanjolle, mendohet se ka qene rreth te 80-atve, ka liruar vendin e saj tek fusha vetem disa dite me pare. Ajo nderroi jete ne apartamentin e saj te cilin e ndante me tre shoqe. Me shkrim dore ajo kishte bere disa thenie si “Lexo buzet e mia, jo me luftra te reja” ose “Jeto nga Bomba. Vdis nga Bomba”. Ajo eshte bere nje person familjar ne Washington D.C dhe ka fituar nje mirenjohje anembane vendit kur u shfaq ne dokumentarin e Michael Moore ne Fehrenhei 7/11. Nderkohe qe ajo pa pese presidente qe shkonin e vinin, ata asnjehere nuk e pranuan apo njohen ate. “As edhe nje president i vetem nuk e kaloi rrugen e Shtepise se Bardhe per te takuar ate dhe per tu njohur me kerkesen e saj per paqe dhe drejtesi.” tha Ralph Naden, nje admirues i saj per New York Times.
Schroeder Stribling, drejtori ekzekutiv i vendstrehit V Street Village tha se njeriu i cuditshem Picciotto ishte pare tek vendi i saj i rojes se fundmi diten e merkure ku dhe eshte vene re se ka patur probleme me shendetin. Strinling tha se miqte e saj me shume deshire do ti organizojne asaj nje memorial dhe do te sigurohen qe ajo mos te varroset ne varret masive te te varferve. “Cfare do te ndodhe pas vdekjes se saj eshte nje deshmi qe tregon se ajo arriti dicka” tha ajo per The New York Times. “Ajo ishte nje person shume pasionant dhe i dhene pas disa ideve. Ti mund ta quash kete te shendetshme menderisht ose jo, por ajo beri diferencen”.

Leave a Reply