Pije detin Ksant!

Nga Pano Soko Ksanti, pronari i skllavit Ezop, (në dramatizimin fantastik që Guilherme de Oliveira Figueiredo i bëri veprës së La Fontaine “Dhelpra dhe rrushtë”) në një ditë vere në agora, kërkoi t’i mbushte mendjen athinasve që ai ishte aq i zoti saqë mund ta pinte të gjithë detin dhe që të nesërmen do t’ua

Continue reading

Pije detin Ksant!

Nga Pano Soko Ksanti, pronari i skllavit Ezop, (në dramatizimin fantastik që Guilherme de Oliveira Figueiredo i bëri veprës së La Fontaine “Dhelpra dhe rrushtë”) në një ditë vere në agora, kërkoi t’i mbushte mendjen athinasve që ai ishte aq i zoti saqë mund ta pinte të gjithë detin dhe që të nesërmen do t’ua

Continue reading

Idioti i Familjes

Nga Klajd Bylyku “Nëse nuk ke turp, bëj ç’të duash.” -Profeti Muhamed- Për nga natyra, skandali i përket asaj kategorie dukurish të cilat karakterizohen nga e papritura, e befta, nga ajo që shpërthen pa pritur e pa kujtuar. Si rregull ai është pasojë e një krize të neglizhuar, të pamenaxhuar apo të mohuar. Sepse marrëdhënia

Continue reading

Presidenti refuzon për herë të dytë Ligjin për shembjen e Teatrit!

D E K R E T PËR KTHIMIN E LIGJIT NR. 37/2018, DATË 20.09.2018 “PËR PËRCAKTIMIN E PROCEDURËS SË VEÇANTË PËR VLERËSIMIN, NEGOCIMIN DHE LIDHJEN E KONTRATËS ME OBJEKT “PROJEKTIMI DHE REALIZIMI I PROJEKTIT URBAN DHE GODINËS SË RE TË TEATRIT KOMBËTAR””. Në mbështetje të neneve 85, pika 1 dhe 93, të Kushtetutës, D e

Continue reading

Ne, brezi i dalë nga furnella me vajguri! 

Nga Prof.Dr. Artan Fuga —————- Andej kanë dalë deputetët, ministrat, profesorët, biznesmenët, drejtorët, kryeministrat, aktorët, opozitarët, varfanjakët, bixhozçinjtë, trafikantët, të papunët, të gjithë ne andej kemi dalë!Disa pyesin : Pse nuk po ecim drejt përparimit?  Pse nuk kemi një qytetar aktiv? Pse pajtohemi me të keqen dhe i kthejmë shpinën të mirës? Pse bëjmë sikur

Continue reading

Studimi i FES: Arsimi i lartë në Shqipëri një luks. Vetëm 1% e të varfërve përballojnë universitetin.

Arsimi i lartë në vendet e Ballkanit është një mundësi që mund ta shfrytëzojnë më së shumti ata që kanë të ardhura të larta, teksa në Shqipëri të varfrit e kanë gati të pamundur të vijojnë arsimin e lartë sipas të dhënave nga World inequality Database on Education, përpunuar nga fondacioni Gjerman, Friedrich Ebert në

Continue reading