Frymëzuese! Shpenzoi 36 vite të jetës së tij duke gërmuar malin për ti sjellë ujë fshatit.

One comment

Huang Dafa, një njeri I zakonshëm në Kinë, nuk ishte I kënaqur me kushtet e jetesës në shtëpinë e tij. Fshati I tij kishte mungesë uji dhe ata vuanin nga thatësira. Fshati nuk mund të rriste të mbjella dhe kishte vetëm një pus nga I cili merrte ujë të pijshëm. Jeta ishtë shumë e vështirë. Ai vendosi ta ndryshojë këtë gjë. Shpenzoi 36 vite të jetës së tij duke gërmuar një kanal 10 km të gjatë në mes të malit, I cili I mundësoi fshatit ujë të bollshëm.

Sigurisht që u has me shumë problem rrugës së tij. Së pari me fshatarët të cilët e tallnin vazhdimisht dhe e konsideronin të cmendur. Mbas 10 viteve gërmime, aid he disa të rinj që ju bashkuan mundën të hapnin vetëm 100m tunel mes malit icily nuk e mundësonte kthimin e ujit për në fshat nga burimi I tij. Kjo sepse njohuritë e tyre për sistemin ujitës ishin të dobëta. Por kjo nuk e bëri Hung Dafan të dorëzohej. Ai u larguan dhe shpenzoi disa vite duke studiuar inxhinjeri të ujit në një qytet të afërt.

Ai u rikthye me energji të reja dhe në vitin 1990 e rinisi projektin e tij. Kësaj here duke ndenjur 24/7 te vendi, duke punuar dhe studiuar projektin në cdo hap.

Ne 1995, kanali prej 10 km përfundoi dhe uji erdhi në Caoëangba. Jo vetëm fshati I tij, por edhe tre fshatra të tjerë përfituan nga uji I bollshëm. Dafa sot konsiderohet si një hero I mbinatyrshëm në zonë dhe respektohet nga të gjithë. Fshatrat kanë rritur ndjeshëm prodhimin bujqësor dhe janë zhvilluar falë ëndrrës dhe vendosmërisë së një njeriu.

huang-dafa-canal-03-537x358

1 comments on “Frymëzuese! Shpenzoi 36 vite të jetës së tij duke gërmuar malin për ti sjellë ujë fshatit.”

  1. Blackstone (BX) going public was one of the greatest timed moves ever. Those guys made out like fc2n1k&#8ui7; banditos! My claim to fame was receiving a bank wire having just sold a urine soaked, mortar chipped property in eastern Europe just d-a-y-s before SHTF in a major way across the globe. I mean the guy didn’t even have time to cart in a new fridge before the currency devalued and prices plummeted.

Leave a Reply