Category: Uncategorized

Kullat e pakicës së majmur si karshillëk ndaj shumicës së varfër.

Nga Elvira Dones Nuk e kam haberin nga urbanistika e as nga arkitektura. Por si çdo njeri qe heraheres vjen ne Shqiperi nga dispora (tanto disprezzata e a volte sfruttata solo a fini elettorali e per la maggior parte resa ridicola. Kur nuk u shkojme “pas midese” etiketohemi si “nave, partiake” e keshtu me radhe…).

Continue reading
Advertisements

Studimi i FES: Arsimi i lartë në Shqipëri një luks. Vetëm 1% e të varfërve përballojnë universitetin.

Arsimi i lartë në vendet e Ballkanit është një mundësi që mund ta shfrytëzojnë më së shumti ata që kanë të ardhura të larta, teksa në Shqipëri të varfrit e kanë gati të pamundur të vijojnë arsimin e lartë sipas të dhënave nga World inequality Database on Education, përpunuar nga fondacioni Gjerman, Friedrich Ebert në

Continue reading

Antishqiptarë jeni ju!

Nga Carloalberto Rossi/exit.al Disa ditë më parë, në vazhdim të një artikulli të Mero Bazes—në të cilin ai kritikonte ashpër Fatos Lubonjën që, sipas tij, e gjykon gabim Raportin e Përparimit të Komisionit Evropian për Shqipërinë—në harkun kohor të pak minutave, u shfaqën një lum komentuesish plot urrejtje, tipikë të mediave shoqërore, të cilët i mbushën

Continue reading

Rezistenca e qytetarëve shpëton fushën e Laprakës. Anullohet leja e ndërtimit!

NIsma Thurje iu bashkua reagimit të banorëve për mos lejimin e ndërtimit të një kompleksi pallatesh te Fusha e Laprakës, e planifikuar nga Erion Veliaj dhe firma Salillari. Fusha ka shërbyer si një hapësirë sportive për gjithë të rinjtë e zonës por edhe për stërvitjen e ekipeve të futbollit të Kryeqytetit. GJithsesi kjo nuk e

Continue reading

Gulf si Sudja, mashtroi mijëra qytetarë me tollonat e naftës.

Ikja e kompanisë Sun Petroleum (shumicë e pakicë), e cila tregtonte karburant në pikat e Gulf dhe ndërpreu aktivitetin, pasi kishte shitur qindra tollona, ka hapur sërish kutinë e Pandorës në tregun e naftës në Shqipëri. Prej dy ditësh, në pikat e tregtimit të Gulf është krijuar amulli, pasi Sun Petroleum Albania shpk (e cila

Continue reading

Edhe Bashkimi Europian i shqetësuar për ndërtimin e incineratorëve. “Janë kundër parimeve të BE”

Nga Gjergj Erebara/reporter.al Qeveria shqiptare habiti ekspertët mjedisorë disa vite më parë, kur pa pritur dha një kontratë koncesionare me propozim të pakërkuar për ndërtimin e një incerneratori në Elbasan. Habia konsistonte në faktin që strategjia kombëtare për menaxhimin e mbetjeve urbane nuk parashikonte nevojë për ndërtimin e incerneratorëve si një mënyrë për zvogëlimin e

Continue reading