Author: nismathurje

EDI, EDI HIQI BREKËT!

Nga Ulrike M Goldman Edi, Edvin, Vini a si dreqin quhesh realisht! Që kur erdhe ti në pushtet, nuk ka më asgjë të sigurt për njeriun e thjeshtë në këtë vend: as punë, as bukë për fëmijët tanë në fund të muajit, as pagë të sigurt muajin tjetër, asgjë. Ke arritur me sukses ta shndërrosh

Continue reading
Advertisements

Presidenti refuzon për herë të dytë Ligjin për shembjen e Teatrit!

D E K R E T PËR KTHIMIN E LIGJIT NR. 37/2018, DATË 20.09.2018 “PËR PËRCAKTIMIN E PROCEDURËS SË VEÇANTË PËR VLERËSIMIN, NEGOCIMIN DHE LIDHJEN E KONTRATËS ME OBJEKT “PROJEKTIMI DHE REALIZIMI I PROJEKTIT URBAN DHE GODINËS SË RE TË TEATRIT KOMBËTAR””. Në mbështetje të neneve 85, pika 1 dhe 93, të Kushtetutës, D e

Continue reading

Ne, brezi i dalë nga furnella me vajguri! 

Nga Prof.Dr. Artan Fuga —————- Andej kanë dalë deputetët, ministrat, profesorët, biznesmenët, drejtorët, kryeministrat, aktorët, opozitarët, varfanjakët, bixhozçinjtë, trafikantët, të papunët, të gjithë ne andej kemi dalë!Disa pyesin : Pse nuk po ecim drejt përparimit?  Pse nuk kemi një qytetar aktiv? Pse pajtohemi me të keqen dhe i kthejmë shpinën të mirës? Pse bëjmë sikur

Continue reading

Studimi i FES: Arsimi i lartë në Shqipëri një luks. Vetëm 1% e të varfërve përballojnë universitetin.

Arsimi i lartë në vendet e Ballkanit është një mundësi që mund ta shfrytëzojnë më së shumti ata që kanë të ardhura të larta, teksa në Shqipëri të varfrit e kanë gati të pamundur të vijojnë arsimin e lartë sipas të dhënave nga World inequality Database on Education, përpunuar nga fondacioni Gjerman, Friedrich Ebert në

Continue reading

Antishqiptarë jeni ju!

Nga Carloalberto Rossi/exit.al Disa ditë më parë, në vazhdim të një artikulli të Mero Bazes—në të cilin ai kritikonte ashpër Fatos Lubonjën që, sipas tij, e gjykon gabim Raportin e Përparimit të Komisionit Evropian për Shqipërinë—në harkun kohor të pak minutave, u shfaqën një lum komentuesish plot urrejtje, tipikë të mediave shoqërore, të cilët i mbushën

Continue reading