Month: March 2018

Shqipëria e pesta në botë për çmimin e shtrenjtë të naftës.

Shqipëria renditet e pesta më e shtrenjtë në botë përsa i përket çmimit të karburanteve në krahasim me të ardhurat për frymë, pas Moldavisë, Indisë, Jordanisë dhe Marokut. Të dhënat janë përpunuar nga “Monitor”, bazuar në informacionin mbi çmimin e benzinës që jepet nga Global Price Petrol dhe të ardhurat për frymë sipas metodës së

Continue reading

Me xhirim të ngadalësuar.

Nga Edmond Tupja Ditë dimri të lagështa, me mot të paqëndrueshëm, për gjithë lexueset e lexuesit e mi, si edhe për mbarë popullsinë e këtij vendi të hallakatur. Përmbytje nga vërshimi i lumenjve dhe nga reshjet e dendura, shtrenjtësim mizor i jetës, pasiguri gjithëpërfshirëse e saj  (treqind vjedhje e grabitje këta tre muajt e fundit),

Continue reading

Rruga e Kombit, tarifat më të larta të pagesës në Europë për mirëmbajtje!

Tarifat që priten të aplikohen qysh këtë javë në rrugën e Kombit janë më të lartat në Europë. Portali europian http://www.tolls.eu jep të dhëna të detajuara për të gjitha tunelet, urat dhe autostradat që janë kundrejt pagesës ne Europë. Siç shihet edhe nga renditja Shqipëria ka nivelin më të lartë të tarifave të vendosura ndaj një investimi

Continue reading

Konsulenti i huaj kërkoi pagesë 1 euro për Rrugën e Kombit. Qeveria e pesëfishoi!

Tarifa e kalimit që qeveria ka vendosur mbi rrugën Durrës-Kukës është deri në 4 herë më e lartë se sa çmimi i rekomanduar nga kompania konsulente. Top Channel publikon raportin konfidencial të kompanisë Egnantia Odhos, që qeveria shqiptare pajtoi për bërë strategjinë mbi tarifimin e rrugëve në Shqipëri. Raporti i është dorëzuar ministrisë së transporteve

Continue reading

Gjykata e Parisit dënon pronarët e incineratorit. Ndotja shkaktoi kancer te banorët.

Gjykata Penale e Parisit dënoi më 6 mars për herë të parë në Francë, bashkimin e kompanive Melunit për shkak të ndotjes ambjentale të shkaktuar nga inceneratori i përpunimit të mbetjeve. Gjykata arsyetoi se inceneratori i përpunimit të mbetjeve shtëpiake i ndërtuar në Vaux Le Penil për “vënie në rrezik të jetës” për shkak të

Continue reading

Arrestohet Kryetari i Bashkisë së Lezhës dhe 22 punonjës për vjedhjen e pronave.

Gjithsej janë 23 vetë, mes të cilëve Kryetari i Bashkisë së Lezhës, Fran Frrokaj, Drejtori i Hipotekës, juristë dhe punonjës mbushën qelitë e komisariatit të Lezhës këtë mesditë. Të gjithë zyrtarë të lartë dhe punonjës të Bashkisë dhe të Hipotekës së qytetit dyshohet se janë pjesë e një grupi që përmes falsifikimit ka tjetërsuar pronat

Continue reading

Studimi i OKB: Shqipëria ndër 20 vendet më të korruptuara në botë.

Shqipëria është një nga vendet ku perceptimi i korrupsionit nga qytetarët e saj është ndër më të lartët në botë, sipas nën-indeksit të korrupsionit, të matur si pjesë e Indeksit të Lumturisë të publikuar së fundmi nga Organizata e Kombeve të Bashkuara. Një nga treguesit që shërbente për të matur indeksin e lumturisë ishte niveli

Continue reading