Month: February 2018

27 vite më pas…

Nga Arben Vataj Ne kemi nevojë të rrëzojmë bustin brenda vetes e të ngremë altarin e nderit, ku të gjunjëzohemi dhe të besojmë Prej sot, 27 vite të shkuara, më 20 shkurt të vitit 1991 u rrëzua nën peshën e urrejtjes, shtatorja prej bronxi e diktatorit, Enver Hoxha. U desht me besu se njiherash me

Continue reading
Advertisements

Përse i dashurojmë tiranët?

Nga Erlet Shaqe Përse njerëzimi herë pas here mirëpret udhëheqës tiranik dhe autoritarë? Për mijëvjeçarë, filozofët dhe teoricienët politikë janë përpjekur të shpjegojnë përse ne vullnetarisht marrim pjesë në shtypjen tonë duke iu dorëzuar udhëheqëse autoritarë. Dhe sot, rritja kërcënuese e regjimeve autoritare nëpër botë e bën këtë pyetje më të ngutshme se gjithmonë. Platoni

Continue reading

ARMO drejt ujkut të rradhës.

Allum Enterprises është kompania që pritet të blejë rafinerinë e naftës ARMO nga Banka Credins. Më herët, “Monitor” njoftoi se banka ishte në finalizim të transaksionit të shitjes së pasurive që ajo zotëronte në rafinerinë e ARMO. http://www.monitor.al/banka-credins-drejt-finalizimit-te-transaksionit-per-shitjen-e-rafinerise-se-naftes-se-armo-s/ Allum Enterprises rezulton që ka hyrë në një marrëveshje siguruese me Bankën Credins për shumën 2.3 miliardë lekë,

Continue reading