Month: January 2018

Incineratorët shqiptarë me kapacitet më të madh se sa plehrat që prodhon i gjithë Ballkani.

*Në foto kryesore Klodian Zoto, njeriu që shfaqet si administrator i kompanive që kanë fituar konçesionet e incinerimit. _________ Shqipëria është një ndër vendet që ka gjenerimin më të ulët të plehrave për frymë në Europë, por edhe të procesit të ndarjes së mbeturinave në burim. Niveli i ulët i zhvillimit industria ka bërë që

Continue reading

Forumi Ekonomik Botëror: Gjatë 2017 në Shqipëri u shtuan të varfërit dhe u pasuruan edhe më shumë te pasurit.

Pabarazia dhe varfëria janë rritur në Shqipëri gjatë vitit 2017 sipas raportit të Forumit Ekonomik Botëror “Rritja gjithëpërfshirëse dhe raporti i zhvillimit” për 2018. Pabarazia neto e të ardhurave i cilësuar ndryshe si treguesi GINI ka pësuar rritje me 7.7 për qind, në pesë vitet e fundit sipas raportit. Koeficienti Gini në Shqipëri ka arritur

Continue reading

Babagjyshi i bën “dhuratën” 820 mijë euro në fundvit impiantit imagjinar të djegies së mbetjeve në Fier, pagesa totale arrin 5.8 mln euro

Në kulmin e debatit në lidhje me përfshirjen e qeverisë në financimin e impiantit të trajtimit të mbetjeve në Fier që nuk ka nisur ende investimin, thesari në Ministrinë e Financave ka paguar në ditët e fundit të vitit 2017 një faturë tjetër prej 108 milionë lekësh (rreth 820 mijë euro) ndaj kompanisë Integrated Technology

Continue reading

Këshilla e amerikanit për 13 milionë eurot…*

Nga Erion Delvina Bill Hammpton, strategjisti amerikan i komunikimit politik të Partisë Demokratike të Shqipërisë, i sapovendosur me zyrë në selinë e saj, hyri i fundit në sallën ku drejtuesit më të rëndësishëm politik të partisë rrinin të mbledhur prej disa minutash. Diskutonin në enklava mes vetesh, herë nga njëra ndenjëse në tjetrën, herë në

Continue reading

Strasburgu vendos 13 milionë euro dëmshpërblim për pallatin e prishur të vjehrrit të Bashës.

Vendimi  i qeverisë Rama për shembjen e pallatit 7-katësh në kuadër të ndërtimit të lungomares në Vlorë, ngjarje e ndodhur në vitin 2013, është hedhur poshtë nga Gjykata e Strasburgut. Sipas kësaj gjykate, qeveria shqiptare ka shkelur të drejtat e njeriut dhe duhet të dëmshpërblejë gjithë të dëmtuarit nga kjo shembje. Bazuar në vendimin e

Continue reading