Month: November 2017

Si përdoret “Eco-Tirana” për të shpërndarë miliona euro të Bashkisë pa tender.

Vite më parë, qyteti i Napolit në Itali u “pushtua” nga plehrat. Kompanitë e pastrimit hodhën mbeturinat në rrugë, në shenjë revolte ndaj bashkisë, e cila synoi që të largojë mafian nga ky biznes. Në Itali, pastrimi i qyteteve kontrollohet kryesisht nga disa personave që kanë lidhje me organizatat mafioze. Ky biznes është shtrirë edhe

Continue reading

Klodian Zoto shqetëson Berlinin. GIZ: Incineratorët projekt i dyshimtë.

Shqetësimit të ngritur nga Nisma Thurje për tre koncesionet e incinerimit të mbetjeve (djegies) në Elbasan, Fier dhe Tiranë I është bashkuar edhe GIZ (Shoqëria gjermane për bashkëpunim ndërkombëtar) e cila sot është duke e ndihmuar qeverinë shqiptare për të hartuar strategjinë e re të menaxhimit të mbetjeve. GIZ ka hedhur kritika të forta mbi

Continue reading

Emigranti në Angli, i përgjigjet zv.Ministres së Brendëshme.

Një nga emigrantët shqiptarë në Angli i ka kthyer përgjigje deklaratave të bëra nga Zv. Ministrja e Brendëshme shqiptare për një të përditshme angleze ku thoshte ndër të tjera se qeveria angleze duhet të tregohej më e ashpër me shqiptarët, ti trajtonte me rreptësi dhe ti kthente pas. Ferati na shkruan: “Përshëndetje Nisma #Thurje! Lexova

Continue reading

Zv.Ministrja e Brendëshme shqiptare: Fajin për azilantët e shumtë e ka qeveria angleze dhe rrjetet sociale.

Gazetari i “Daily Mail”, Tom Kelly pas reportazhit per hyrjen ilegale të shqiptarëve në Britani, ka intervistuar edhe zëvendës-ministren e Brendshme shqiptare Rovena Voda, e cila është shprehur se Britania po tregohet shumë e butë në deportimin e shqiptarëve. “Shumica e tyre përfundojnë në kujdesin social dhe strehohen nëpër familje angleze ose bien në mëshirën

Continue reading