Month: October 2017

Skandal! Mbi 115 pedagogë në Universitetin e Tiranës me lidhje të ngushta familjare. Emrat.

Një grupim studentësh të identifikuar si “Lëvizja Studentore”, ka bërë një punë kërkimore duke analizuar lidhjet mes pedagogëve në Universitetin e Tiranës dhe ka zbuluar se janë të paktën 115 pedagogë të cilët kanë lidhje direkte familjare me njëri tjetrin, ose janë burrë e grua, ose janë prindër e fëmijë, ose kushërinj të parë. Skema

Continue reading

Përfshirja e biznesit të vogël në skemën e TVSH është politikë e keqe.

Nga Klodian Tomorri Shkencerisht, heqja e pragut te TVSH eshte politike e keqe. Argumenti se shtrirja e tvsh-se ne te gjithe zinxhirin e qarkullimit te mallrave mbyll shtigjet per evazion, teorikisht qendron. Por serish, heqja e pragut te tvsh-se eshte politike e keqe. Perfshirja e bizneseve te vogla ne skemen e tvsh-se e shnderron ate

Continue reading