Month: January 2016

62 persona kane me shume pasuri se sa gjysma e botes. 1% zoteron me shume pasuri se sa ne te gjithe se bashku.

62 persona sot kane te njejten sasi pasurie me 3.6 miliarde te tjere se bashku. Praktikisht sa gjysma e planetit-nje statistike shokuese e cila behet edhe me alarmuese kur konsideron se ne vitin 2010, kjo gjysem pasurie ishte e zoteruan nga 388 njerez. Sot ka rreth 62 bilionere te cilet zoterojne mbi 2 trilion$ pasuri

Continue reading

SHERBIMET NE PANIK PERMANENT. TREGUESI I BESIMIT TE SEKTORIT, NEGATIV DHE GJATE TREMUJORTIT TE FUNDIT 2015.

Duket se efektet e krizës së prodhuar nga politikat shtrënguese të qeverisë, kanë ardhur për të qëndruar gjatë. Dhe kjo nuk është më një surprizë, pasi cdo ditë e më shumë dalin të dhëna që e provojnë këtë. Banka e Shqipërisë ka publikuar të dhënat për treguesit e besimit dhe sektori i shërbimeve, pavarësisht pezullimit

Continue reading

Bota e sotme e ilustruar.

Steve Cutss eshte nje ilustrator londinez i cili perdor imazhe te fuqishme per te kritikuar gjenden e trishte te shoqerise moderne. Babezia, shkaterrimi i ambjentit, konsumi i ushqimit plastik dhe televizionit, varesia ndaj telefonave smart dhe vrasja e kafsheve jane ceshtjet qe kane frymezuar punen e tij. Cutts ka punuar ne boten e korporatave perpara

Continue reading