E gjithë vëmendja te xhepat tuaj! 46% e PBB jepet me konçesion.

Pasuritë kombëtare të dhëna me koncesion kanë arritur vlerën e 807 miliardë lekëve ose 6.3 miliardë eurove sipas të dhënave zyrtare të azhurnuara në projektbuxhetin 2019. Vlera e koncesioneve vitin që vjen do të arrijë rreth 46% e PBB-së e cila pritet të në vlerë nominale 1,7 trilion lekë vitin e ardhshëm (rreth 12 miliardë

Continue reading
Advertisements

Presidenti refuzon për herë të dytë Ligjin për shembjen e Teatrit!

D E K R E T PËR KTHIMIN E LIGJIT NR. 37/2018, DATË 20.09.2018 “PËR PËRCAKTIMIN E PROCEDURËS SË VEÇANTË PËR VLERËSIMIN, NEGOCIMIN DHE LIDHJEN E KONTRATËS ME OBJEKT “PROJEKTIMI DHE REALIZIMI I PROJEKTIT URBAN DHE GODINËS SË RE TË TEATRIT KOMBËTAR””. Në mbështetje të neneve 85, pika 1 dhe 93, të Kushtetutës, D e

Continue reading

Ne, brezi i dalë nga furnella me vajguri! 

Nga Prof.Dr. Artan Fuga —————- Andej kanë dalë deputetët, ministrat, profesorët, biznesmenët, drejtorët, kryeministrat, aktorët, opozitarët, varfanjakët, bixhozçinjtë, trafikantët, të papunët, të gjithë ne andej kemi dalë!Disa pyesin : Pse nuk po ecim drejt përparimit?  Pse nuk kemi një qytetar aktiv? Pse pajtohemi me të keqen dhe i kthejmë shpinën të mirës? Pse bëjmë sikur

Continue reading

Studimi i FES: Arsimi i lartë në Shqipëri një luks. Vetëm 1% e të varfërve përballojnë universitetin.

Arsimi i lartë në vendet e Ballkanit është një mundësi që mund ta shfrytëzojnë më së shumti ata që kanë të ardhura të larta, teksa në Shqipëri të varfrit e kanë gati të pamundur të vijojnë arsimin e lartë sipas të dhënave nga World inequality Database on Education, përpunuar nga fondacioni Gjerman, Friedrich Ebert në

Continue reading

Antishqiptarë jeni ju!

Nga Carloalberto Rossi/exit.al Disa ditë më parë, në vazhdim të një artikulli të Mero Bazes—në të cilin ai kritikonte ashpër Fatos Lubonjën që, sipas tij, e gjykon gabim Raportin e Përparimit të Komisionit Evropian për Shqipërinë—në harkun kohor të pak minutave, u shfaqën një lum komentuesish plot urrejtje, tipikë të mediave shoqërore, të cilët i mbushën

Continue reading

Rezistenca e qytetarëve shpëton fushën e Laprakës. Anullohet leja e ndërtimit!

NIsma Thurje iu bashkua reagimit të banorëve për mos lejimin e ndërtimit të një kompleksi pallatesh te Fusha e Laprakës, e planifikuar nga Erion Veliaj dhe firma Salillari. Fusha ka shërbyer si një hapësirë sportive për gjithë të rinjtë e zonës por edhe për stërvitjen e ekipeve të futbollit të Kryeqytetit. GJithsesi kjo nuk e

Continue reading